Nieuws

Wat is de nieuwe leergang Boost Your Capabilities van Quoratio?

Boost Your Capabilities! Dat klinkt top. Maar wat is het? Wat leer je? Wat heb je er op de korte en de lange termijn aan? Hoe ziet het programma er ongeveer uit en hoe ervaren de eerste groepen trainees deze leergang? We nemen je graag mee. Boost your career met één van onze traineeships!
 

Skills

Met kennis ga je snel. Met kunde en karakter kom je nog verder. Dat is waarom wij naast vakinhoud ook aandacht besteden aan ontwikkeling van skills. De traineeships HRM- & Salarisadministratie, Financiële Administratie, Zorgadministratie duren twee jaar. In jaar 1 en jaar 2 is er allebei een leergang Boost Your Capabilities waar we focussen op onder andere samenwerken, probleemoplossend vermogen, eigenaarschap, klantgerichtheid, initiatief, zelfreflectie en nog veel meer. Afhankelijk van welke functie je uitoefent worden er andere competenties nog belangrijker. Wij tellen binnen Quoratio 83 functieprofielen. Doorgroeimogelijkheden genoeg dus!
 

Boost Your Capabilities

Zonder teveel over de inhoud te verklappen, willen we je toch een kijkje in de keuken geven. Twijfel je of Werken & Leren iets voor je is? Lees dan meer over de voordelen van een traineeship.

Oké, dan toch nu echt iets meer over het programma…

Interactie

Niets is zo vervelend als naar lange  presentaties luisteren zonder interactie. Ook niet logisch als je bedenkt dat je tijdens een werkdag ook verschillende malen interacties hebt met diverse stakeholders. Boost Your Capabilities gaat om jouw groei, maar hierover sparren met het team waarmee je de leergang volgt en de trainer helpt hierbij enorm. Maar over wat voor soort interactie hebben we het dan? Denk bijvoorbeeld aan een interactieve start en afsluiting van de training, actieve werkvormen die worden ingezet waarbij trainees veel aan het woord zijn, en elkaar uitdagen om maximaal resultaat te halen op ieders persoonlijke leerdoelen door middel van het geven van feedback. Kortom: interactie in alle vormen die door veel trainees wordt gewaardeerd.
 

Verwachtingen

Niet onbelangrijk, verwachtingen. Die heeft iedereen. Als je start met jouw traineeship, het opleidingsprogramma, de sfeer bij Quoratio, opdrachtgever, werkplek, maar zo ook de inhoud van Boost Your Capabilities. Voorafgaand aan iedere trainingsdag delen we verwachtingen met elkaar, zodat we allemaal het maximale uit de dag konden halen. Zo sluiten we de leergang af met verwachtingen die we ook vooral van onszelf hebben na het volgen van deze leergang. Waar ga ik heen? Hoe ziet mijn groeipad eruit? Wat voer ik door op de korte termijn? Want je toekomst, die maak je nu!
 

Diversiteit aan interventies

Na de kick-off van de leergang binnen jaar twee van het traineeship beginnen we met een serious game, een offline game met even zoveel rollen als deelnemers. In de game  kiest ieder een rol en heeft als doel om vanuit die rol de verwachtingen te overtreffen. Theorie, opdrachten, workshops, interventies wisselden elkaar in rap tempo af, wat het mogelijk maakt om echt de diepte in te gaan. In de groep, die bestaat uit een man of twaalf, delen we kennis, ervaringen bij opdrachtgevers, ontwikkelingen, successen en struggles, maar ook persoonlijke zaken. Ook gingen we een dagdeel aan de slag met een haptonoom en te focussen op ons gedrag en de dieperliggende laag. Allemaal om elkaar een stap verder te brengen in onze persoonlijke ontwikkeling.
 

Intervisie en feedback

Intervisie? Klinkt heftig? Valt wel mee hoor! Intervisie doe je met een groep ‘gelijken’, in dit geval dus met je mede-trainees, waarbij iedereen  een case inbrengt. Soms loop je ergens op vast, wil je iets op een andere manier aanpakken maar weet je zelf even niet zo goed hoe. Andere blikken op de zaak kunnen je dan verder helpen in de zoektocht naar een oplossing. We gebruikten hiervoor verschillende methoden. Wil je hier meer over weten? Neem dan eens contact met ons op.
 

Toekomst

Het programma is samengesteld in samenwerking met Breaking Habits. We hebben begin 2019 ons opleidingsaanbod aangepast en we blijven innoveren op dit gebied. Als je nieuwsgierig bent naar de filosofie hierachter, lees dan het artikel ‘Een leven lang leren’, geschreven door Patty, Opleidingsmanager bij Quoratio.  In 2020 wordt er ook een Boost Your Capabilities programma voor Consultants neergezet.
 

Talent Development

Persoonlijke ontwikkeling en echte aandacht krijg je. Van een Talent Development Manager. Meer lezen over, wat wij een TDM’er  noemen, voor jou kan betekenen? Bekijk de video waarin Natasha Scholte dat uitlegt! Wie weet begin jij binnenkort wel aan een nieuw avontuur en volg je ook deze leergang.

 

Uiteraard sluiten we de leergang geheel in stijl af met het uitreiken van een certificaat en champagne!

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?

Nieuws & ervaringen

Een referral? Ja, we horen je denken. Sonja had al eens vaker het een en ander gehoord over Quoratio als werkgever. Tot op de dag dat er opeens een collega van Quoratio bij haar op de bank in haar eigen huis zat... Toen wist ze zeker: ‘’nu stel ik die laatste paar vragen die ik nog heb!’’. We vroegen Sonja en Malique waarom ze beiden voor ons als werkgever hebben gekozen.
Fundamenteel onderdeel van je traineeship bij Quoratio Groep is het opdoen van werkervaring. Want het verschil maken op de back-offices van bedrijven, dat is waar je voor wilt gaan. Maar wat voor soort opdrachten en opdrachtgevers zijn dat nou waar je als trainee terecht komt? En wat doe je dan precies? We vroegen het drie trainees, elk uit een van de drie domeinen. Dat zijn HR Process & Payroll, Healthcare en Finance & Control. Ondertussen delen Petra, Jeroen en Gert ook nog wat ze geleerd hebben en krijg je van ieder een trainee-tip!
Marlon, wonend in Nijmegen, was voordat ze begon met het traineeship zorgadministratie begeleider in de gehandicaptenzorg, maar wilde zich meer bewegen naar de achterkant van de zorg. Ze vond het traineeship via internet en werd daarna ook benaderd door een van onze recruiters. Rachelle, wonend in Den Bosch, werkte hiervoor bij een grote bank op de administratie. Ze werkte daar met een aantal Quoratio collega’s en werd enthousiast van positieve ervaringen van andere trainees. Ze gingen met elkaar in gesprek over de bewuste keuze voor detachering binnen zorgadministratie.
Quoratio heeft een FD Gazellen-award 2019 gewonnen in de categorie grote bedrijven.

Login

Net zo’n koekiemonster als wij? Help ons alvast met het leegeten van de trommel en accepteer onze cookie policy :-) Meer weten?